Moeilijke eters gaan beter eten als zij betrokken worden bij het bereiden van de maaltijd. Het trotse gevoel dat ze krijgen van hun zelf bereidde maaltijd doet wonderen voor de eetlust! Zo snijd het mes aan twee kanten en wordt ook het samen eten aangenamer en gezelliger.
Koken kan een feestje zijn, maar wordt in onze drukke maatschappij vaak gezien als een ’moetje’ na een lange werkdag. En dat is jammer. Samen koken kan namelijk een ultiem contactmoment zijn met je kinderen. Je bent samen iets aan het doen en de gesprekken komen van zelf. Dit zijn vaak de beste gesprekken die je met kinderen kunt voeren. Bovendien geef je ze tussen neus en lippen door veel mee van de ingrediënten waarmee je kookt en de methodes die je gebruikt. Kinderen leren namelijk meer van nadoen dan van wijze gesproken lessen.
Moeilijk om samen met kinderen te koken? Nee, hoor! Dit kinderkookboek legt alles uit met behulp van afbeeldingen. Een kind kan zelf aan de slag en volgt het recept plaatje voor plaatje. Koken kent vele facetten en is daarmee geschikt voor vele leeftijden. Zo vinden kleine kinderen het bijvoorbeeld prachtig om te wegen, af te meten en te roeren. En hoe ouder de kinderen worden, des te meer taken en verantwoordelijkheden je ze kunt geven.
Voorproefje? Via deze link kunt u gratis een recept downloaden uit het boek Kook het lekker zelf!.
Kook het lekker zelf!
Sandra Cornelissen
SWP Uitgeverij, ISBN 9789088507045

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
"*" geeft vereiste velden aan