Nederlands grootste chefs hebben hun sterren ingezet om schitterende gerechten te bedenken voor ouders die wel eens iets anders willen dan een potje opendraaien. De gerechten in dit boek gaan voor de kleintjes door de foodprocessor, zodat hen met de paplepel een goede smaak wordt meegegeven. Tevens staan er in het boek handige tips betreffende voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap.
‘Culibaby’ is een boek voor jonge ouders die culinaire ambities willen delen met hun kleinsten. Topchefs en jonge vaders werkten belangeloos aan dit boek mee, waaronder Jacob Jan Boerma en Ewout Eleveld: De Leest, Maik Kuijpers en Jonnie Boer: De Librije, Richard van Oostenbrugge: Bord’Eau**, Jan Sobecki: Chapeau!, Jasper Hermans: Aan De Poel, Jonathan Zandbergen: Merlet*, Joris Bijdendijk en Wim de Beer: Rijks® en Erik van Loo: Parkheuvel, als jongste grootvader.
Met de aanschaf van dit boek ondersteunt u het Fonds Gezond Geboren, dat met onderzoek sterfte onder pasgeborenen probeert terug te dringen
Culibaby
Samenstelling: Hans Melissen
Fotografie: Kaj ter Borgh
Uitgeverij Culibaby, 120 pag.
Topkoks verzinnen recepten om peuters aan het eten te krijgen
Overvliegende maïskorrels. Behang volgespetterd met spinazie. De wanhoop aan tafel kent bij het aanbreken van de peuterpuberteit soms geen grenzen. Maken topchefs met hun kookboek Culibaby een einde aan die lust-ik-niet-fase? ‘Prima die ontdekkingstocht, maar oesters gaan er nooit in.’ (AD,lees verder >)
Kritiek op kookboek voor baby’s
Zet die potjes met babyvoeding maar weg, sinds deze week is er namelijk een kookboek speciaal voor baby’s. Elf sterrenchefs hebben zich uitgeleefd en dat resulteerde in haute cuisine recepten, zoals Pot au Feu en Zalfje van Doyenné du Comice. Zijn deze recepten alleen wel geschikt voor baby’s? (RTL Nieuws, Lees verder >)

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
"*" geeft vereiste velden aan