In de hulpverlening aan jonge kinderen is nadenken over wat zich in de binnenwereld van ouders afspeelt altijd nuttig. Veel hulpverleners doen dit de hele dag door. Hierdoor snappen we beter wat gedrag van een jong kind bij hen oproept. Jeffrey Roelofs neemt je in een webinar mee in de mogelijkheden die dit biedt. Centraal staat het op praktische wijze toepassen van de Schematheorie binnen je hulpaanbod.
Ja, ik wil dit webinar terugkijken >>
Vooral als ouders zelf een ingewikkelde jeugd hebben gehad, bijvoorbeeld met veel trauma of verwaarlozing, is het belangrijk stil te staan bij hun gedachten, reacties en handelswijze. Zeker wanneer jij als hulpverlener bij ouders in de relatie met hun jonge kinderen patronen ziet die voortkomen uit hun eigen geschiedenis. Ze wijzen bijvoorbeeld hun kind af of nemen alles veel te persoonlijk. Ook vinden veel van deze ouders het moeilijk om hulpverleners te vertrouwen.
De Schematheorie geeft een goede kapstok om gedachtepatronen van ouders te ordenen, hun gevoelens over de relatie met hun kind beter te begrijpen en hiermee om te gaan in behandeling of begeleiding. Patronen die overigens ook kunnen spelen tussen hulpverleners en ouders. Jeffrey Roelofs zal in het webinar kort uitleggen wat Schematheorie inhoudt en hoe deze theorie behulpzaam kan zijn bij het beter gaan begrijpen en werken met ouders. Hij zal deze uitleg afwisselen met casuïstiek en ervaringsgerichte oefeningen.
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg
Dit is een opgenomen webinar
Ja, ik wil dit webinar terugkijken >>
Jeffrey Roelofs promoveerde na zijn studie geestelijke gezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht op aandachtsprocessen bij chronische pijn. Sinds zijn afstuderen werkt Jeffrey als universitair docent. Hij is supervisor gedragstherapie (VGCt) en schematherapie (VSt).
Zijn klinisch werk voert hij uit bij Youz Maastricht en in een vrijgevestigde praktijk. In 2020 verscheen van zijn hand en een aantal collega’s het praktische handboek ‘Toegepaste schematherapie bij kinderen en ouders’.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
"*" geeft vereiste velden aan