In deze interviewbundel komen verschillende docenten en begeleiders van dove en slechthorende kinderen aan het woord. Ze delen hun ervaringen en geven aan wat hun focus is geweest. Naast deze interviews vind je ook veel algemene informatie over dove en slechthorende kinderen.
Dove en slechthorende kinderen groeien op in een samenleving die volledig is ingesteld op mensen die goed horen. Dat maakt het voor hen moeilijk om mee te doen met andere kinderen, bijvoorbeeld op school of op een club. Begeleiders die een doof of slechthorend kind in hun groep krijgen, zoals leerkrachten, staan daarom voor een grote uitdaging. ‘Een doof of slechthorend kind in de groep’geeft basisinformatie en inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn om tot een goed ondersteuningsaanbod te komen. Voor sommige kinderen is het voldoende wanneer de school inzicht heeft in de mogelijke knelpunten, voor andere kinderen kan meer ondersteuning belangrijk zijn om tot bloei te komen.
In ‘Een doof of slechthorend kind in de groep’ komen de volgende thema’s aan bod:
- Welke invloed heeft de slechthorendheid op de taalontwikkeling?
- Hoe kan het dat een doof kind moeite heeft met grammatica?
- Wat is het verschil tussen een hoortoestel en een cochleair implantaat?
- Welke voorzieningen bestaan er voor dove en slechthorende kinderen?
- En welke ondersteuning kan een kind krijgen?
Het boekje is gemaakt door FODOK, Federatie van Ouders van Dove Kinderen – met of zonder CI. Bestellen kan via de webshop voor de tijdelijke actieprijs van € 7,50 exclusief verzendkosten (na 30 september 2018 kost het boekje € 12,50).

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
"*" geeft vereiste velden aan