De jongeren in dit boek delen met u hun jeugdervaringen met kindermishandeling en huiselijk geweld en de gevolgen die ze daar nog steeds van ondervinden. Burgemeesters, wethouders en professionals reageren op hun verhalen en geven eigen inzichten en tips mee.
Kinderen die zijn mishandeld, verwaarloosd of misbruikt, voelen dat de rest van hun leven. Het rijtje langetermijngevolgen is lang: van een negatief zelfbeeld en zeer weinig zelfvertrouwen tot ernstige gedragsproblemen, verslavingen, crimineel gedrag en psychische problemen als een posttraumatische stressstoornis.
Maar als je niet zou weten dat een jongere mishandeld is of wat daar de gevolgen van
kunnen zijn, begrijp je dan als leraar, werkgever of politieagent waarom ze impulsief of ´overdreven ´ reageren? Zou je een jongere anders benaderen als je daar meer over wist?
De verhalen in dit boek, een uitgave van het Kinderrechtencollectief, geven een wereld weer van jongeren die als kind pijn werden gedaan. Vaak door mensen bij wie ze zich juist veilig hadden moeten voelen. Dat laatste is volgens één van de zeven dappere jongeren die hebben meegewerkt aan dit boek, misschien nog wel het moeilijkst: “Dat maakt dat je hersenen knappen en dat je elke keer weer de strijd verliest met jezelf.” Het boek vormt met de verhalen van zowel slachtoffers van kindermishandeling als professionals die reflecteren vanuit hun ervaringen een unieke inkijk in de dagelijkse praktijk en de gevolgen van kindermishandeling en geweld tegen kinderen.
Het heeft invloed op alles
Kinderrechtencollectief
Uitgeverij Reuring
Het boek is ook gratis als e-boek beschikbaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
"*" geeft vereiste velden aan